breaking the taboo

av Aagot.no

breaking the taboo

«Norge må ta ansvar for sitt eget rusmiddelforbruk!

Colombia, Guatemala og Mexico har samlet fremmet forslag i FN om en reforhandling av FN-avtalen fra 1961, og ber om internasjonal støtte for å få en slutt på krigen – et evigvarende blodbad der fattige, kvinner og barn slaktes ned i titusentall og nasjoner nærmest legges i grus.

Norge er et rikt vestlig land som sender enorme summer til krigsherrene. I likhet med resten av verdens narkotikaforbrukende land har vi et stort

ansvar for lidelsene som oppstår der narkotika blir produsert, og langs den lange veien til forbruker i Norge.

Beslag av stoff på det norske markedet medfører økt narkotikakriminalitet og påfører uskyldige mennesker andre steder i verden død og lidelse.

Jan Egeland, NUPI:
“Teller vi døde i kampen rundt narkotikamilliardene, har Mexico de siste årene vært åsted for en av verdens tre største kriger.[..] Narkotikaindustrien er en av de viktigste kildene til fortsatt krig – til at kriger trekker ut i tid.”

Hver kilo kokain, heroin eller hasj politiet beslaglegger i Norge fører til en kilo mer produsert stoff, med påfølgende frakt.

En nasjonal/global regulering av narkotikamarkedet krever endring av FN-avtalen.

Hvordan kan Norge støtte Latin-Amerikas kamp for fred?

Røde Kors, 20.3.12:
“Kriminalisering stopper ikke folk fra å ta narkotika.”

Portugal avkriminaliserte narkotikabruk i 2001, og har i ettertid sett en reduksjon i antall personer med problematisk bruk, og det er færre unge mennesker som bruker narkotika.

Nyere rapporter fra flere land viser det samme:
Avkriminalisering av de som bruker fører ikke til at flere begynner å bruke narkotika.

Ingen studier eller rapporter kan vise til noen direkte årsakssammenheng mellom graden av kriminalisering og nivåer av narkotikabruk.

Global Commission on Drug Policy, 26.6.12:
“Som ansvarlig for befolkningens sikkerhet og helse, må dere stoppe kriminalisering av narkotikabruk.[..]Press nasjonale myndigheter til å stanse praksisen med å arrestere og fengsle folk som bruker narkotika, men ikke skader andre.”

En avkriminalisering av brukere i Norge vil heve vår troverdighet og sette oss i en posisjon hvor vi kan ta avstand fra “krigen mot narkotika” i FN.

Vi er forpliktet til å støtte Latin-Amerikas kamp for fred, der en global regulering av narkotikamarkedet er helt avgjørende for å lykkes. De roper etter internasjonal støtte!

Første skritt er å avkriminalisere brukere i vårt eget land.»